Biscuter

Tot En Pell

Biscuter - origen del nom

L’any 1953, Espanya portava quasi 15 anys intentant recuperar-se d’una sagnant guerra civil que, a més, havia provocat un retrocés econòmic tan considerable – fins l’1 de juny de 1952 no es van suprimir les cartilles de racionament – que el país trigà quasi 25 anys en recuperar els nivells de PIB que tenia abans del 1936.

Creat per l’enginyer aeronàutic francès Gabriel Voisin i reinterpretad per l’enginyer català Damià Casanova (fill del propietari de La Farga Casanova), el mes de juny del 1953 va ser presentat oficialment a la Fira de Mostres de Barcelona el micro-cotxe BISCUTER, produït per Autonacional S.A. a Sant Adrià del Besòs, amb el mateix Damià Casanova com a Cap de Taller.

Stacks Image 9

Amb un motor Hispano Villiers de 200 c.c. fabricat sota llicència del Villiers anglès, s’aconseguí una producció inicial de 10 unitats diàries d’un vehicle que rodava a més de 70 km. per hora, transportant 300 kg. de pes i que es venia a unes 25.000 pessetes.

D’aquest vehicle biplaça, s’en van arribar a fabricar més de 10.000 unitats, la majoria turismes descapotables amb carrosseria d’alumini, a més de les furgonetes amb caixa de fusta i per últim el Coupé que, semblant al Pegaso, va ser el 1957 l’últim de la saga. Aquest humil però no menys important cotxe, va significar l’accés dels espanyols al vehicle de 4 rodes.

Stacks Image 10

Amb l’aparició del 600, un cotxe “de veritat”, l’empresa Autonacional va tancar el 1960, deixant projectes com la versió del 4 places.

Avui, el seu nom ha estat recuperat per a una empresa de marroquineria i accessoris de pell que, amb un estil propi, una exigent selecció de materials i una acurada confecció, rendeix homenatge a l’entranyable vehicle que tant va significar per a tota una generació.